Taimien lannoitusta

00 Sari Weckström Puutarha Studio, pelargonin lannoittaminen

Tältä näyttää nyt 2.2.2014 siemenestä kylvetty pelargoni `Black Velvet Red F1`. Lehdiltä puuttuu vielä tummat läiskät, mutta ainakin muilla vastaavilla ne tulevat vain pihalla, ei sisätiloissa.  Tätä ja muitakin taimia olen lannoittanut jo pitkään.   Yöpakkasia ei ole nyt luvassa, joten nämä taimet pääsevät pihalle varjoon.

00 Sari Weckström Puutarha Studio, orvokitMaaliskuun lopulla ostetut orvokit kukkivat runsaina. Niitäkin lannoitan usein, jotta jaksavat tehdä uusia nuppuja. Taustalla näkyy uusi ihana turkoosi kastelukannuni. Sillä kastelu on super kivaa ; )

00 Sari Weckström Puutarha Studio, vuohenjuuri kukkii

Nyt on muuten hyvä ajankohta lannoittaa pihaa kuun vaiheiden mukaan… ja sitä jatkuu vielä ensi viikon ajan, jos nyt ei ehdi. Luonnonmukaiset lannoitteet ovat tietysti niitä parhaita, sillä ne lisäävät maan pieneliötoimintaa. Ja ne pienelilöt taasen pitävät maan hyvässä kunnossa kasveille. Kuvassa vuohenjuuri, joka kukkiii nyt parhaillaan.

Kesäisin terveisin Sari

 

7 kommenttia artikkeliin ”Taimien lannoitusta”

 1. Aivan ihanan värinen orvokki! On varmaan ihana paneutua kukkien kasvatukseen kylvöstä alkaen. Minkähän värinen ja mallinen kukinta on pelargoniassa, Black Velvet Red?
  Viikonloppuna rikkaruohoja kitkiessä ja kylvöksiä tehdessäni mietin, sattuikohan kuun vaihe kohdalleen näille töille?

  1. Kevät tuntuu keväältä, vasta kun pääsee vähän kylvämään siemeniä multaan…. ja seuraamaan niiden kasvua. Tuohon pelargoniin pitäisi tulla upean tummalaikkuiset lehdet, joilla on siis suurin koristearvo. Kukat on vanhanajan punaiset, mikä valitettavasti ei ole mielivärini. Mutta kestän ne, jos lehdistöstä tulee superhieno 😉
   Viime viikonloppu oli loistava aika rikkaruohojen kitkemiseen, ja juuresten kylvöön. Jotku jo suunnittelivat perunankin istuttamista.
   Muuten kuun vaiheiden mukaan loistavat kitkemispäivät on 25.-27.5.2014. Silloin kannattaa kitkeä!

   1. Salaatti ja tilli onkin vielä kylvämättä, mutta mikä näille olisi se sopiva kylvöaika kuun vaiheen mukaan. Olisi ihan kiva kokeilla ottaa aika huomioon 🙂

 2. Riippu vähän salaatista eli miten helposti se kukkii… mikä siis ei ole ollenkaan toivottavaa. Keräsalaatti yms kannattaa kylvää tämän viikon torstaina tai perjantaina. Pieninä syötäviä salaatteja voi kylvää myös 31.5.-2.6. tai 10.-11.6.2014. Samat päivät käyvät myös tillille, josta käytetään lehdet. Kukkatilli onkin sitten toinen jutu 🙂

  1. Vaikuttaa hieman haastavalta, mutta voihan sitä kokeilla, jos sopii omaan aikatauluun 🙂

   1. En minäkään saa joka kerta parhaaseen aikaan tehtyä näitä pihahommia, kun on työ ja muut menot 😉
    Huonoin aika kylvää on muuten sunnuntaista tiistaihin eli 25.-27.5.2014… älä kylvä silloin, ellet sitten halua kokeilla 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *