Esikot ja lemmikit

0 Puutarha Studio, Sari Weckström

Esikot ja lemmikit leviävät hyvin siemenistä… kunhan niillä on oma alueensa. Siellä kukat saavat lakastua rauhassa ja pudottaa aikanaan siemenet maahan.  Eli puutarhurin pitää vähän hillitä itseään, ja leikata rumat versot pois, vasta kun siemenet on karisseet.

Kuvassa näkyy meidän esikkoalueemme tänään kuvattuna.

Hyvää viikonloppua !

Terkuin Sari

Ps. nyt on hyvä aika kylvää ja istuttaa kukkien, pensaiden sekä puiden taimia kuun vaiheiden mukaan.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Esikot ja lemmikit”

  1. Tuollainen esikkoniitty on unelmissani! On omakin esikkokokoelmani alkanut vihdoin kukoistaa, kun löysin niille mieleisen paikan puutarhasta, ovat nyt ilmavassa ja hiekkapitoisessa kasvimaassani, salaatti ja tilli saavat hieman antaa tilaansa niille 🙂 Maaperän suhteen ovat aika kranttuja…

    1. Meillä kuvan esikot leviävät siemenistä pitkin nurmikkoa ja ojanpenkkaa. Nämä ovat tosi sitkeitä ja varmoja 🙂 Sen sijaan mätäsmäisesti leviävät ovat selvästikin vaativampia, ja niille on omat paikkansa kukkapenkissä… vähän ilmavammassa maassa. On ne kyllä kauniita, paljon kauniimpia kuin salaatti ja tilli 😉

  2. Siis nyt kylvetään kasveja, joiden halutaan kukkivan? Minulla on yhä salaatti ja tilli kylvämättä, mutta kunhan ennen juhannusta 😉 Täytyy välillä muistaa olla tyytyväinen aikaansaannoksiinsa, kiireistä houlimatta pikkukasvihuone pursuaa lupaavasti taimia odottaen jo innolla maahan pääsyä 🙂

    1. Kyllä, nyt kylvetään kukkivia kasveja, papuja, herneitä, tilliä yms ja voihan saalaatinkin kylvää, jos sen aikoo syödä pienenä. Minulla on muuten Sari-tilliä 😉
      Tuo on kyllä hyvä muistutus… välillä tosiaan kannattaa pysähtyä, ja ihastella aikaansaannoksia, kukkia, ötököitä, illan hämärtymistä… ja kaikkea kaunista mitä puutarhassa on. Kevätkiireissä se helposti unohtuu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *