Matokakka ja Neko messuilla

Helsingin puutarhamessuilla pääsi taas kevään tunnelmaan ja multasormia syyhytti! Nekon osastolla oli lannoitteet tietysti se pääjuttu, mutta myös Siru Nurmisen lihansyöjäkasvikirja on saatavilla Nekolta. Marjahaukka kirvoitti ajatuksia siitä, miten sitä omaa marjasatoa voi linnuilta suojella.

Lea messuilla, marjahaukat liitelemässä vieressä

Eniten jutun juurta riitti messuilla Nekon uutuus tuotteesta eli matokakasta. Kyse on maanparannusaineesta, jolla voi lisätä maan kasvukuntoa ja mikrobitoimintaa. Tuote on hajuton ja soveltuu hyvin myös lavaviljelyyn parvekkeella. Annostus on 4 dl / m2. Voisihan tuotetta laittaa myös kukkaruukkuihin istutettaville kasveille, annostus on silloin noin ruokalusikallinen.

Matokakka on valmistettu aumakompostissa, jossa on karjanlantaa. Lierojen työ on hajottaa ja käsitellä kompostoitu lanta, kunnes se on sopivassa muodossa maanparannukseen. Lierojen työn tulos on sitten pakattu ja tuotu kuluttajien saataville. Monilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa kompostia ja nyt on Nekolta saatavilla hajutonta matokakkaa eli kompostoinnin ja lierojen käsittelyn tuloksena maanparannusainetta.

Matokakalla on myös lannoittava vaikutus, mutta yksistään lannoitustarpeeseen ei tuote riitä. Kokonaistypen määrä tuotteessa on 1,7 %, fosfori 0,6 %, kalium 2,3 %.

Kasvukaudella voi sitten lisätä luonnonlannoitteita kasvatettavan kasvin vaatimusten mukaan.

Lahden pihapiirimessuilla 27 – 29.4.18 voi tulla tutustumaan matokakkaan ja muihin Nekon tuotteisiin!

Nähdään Lahdessa!

Terveisin Miia ja Lea

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *