Mullanvaihto, marraskuunkaktus ja kevät mielessä

Kevät ja mullanvaihto oli mielessä, kun kävin Nekolla. Saman tien ajateltiin laittaa marraskuunkaktus isompaan ruukkuun, joka tulikin jo tarpeeseen.

Lehtikaktuksista puhuttaessa useasti puhutaan myös joulukaktuksesta, marraskuunkaktuksesta (syyskaktus), pääsiäiskaktuksesta ja helluntaikaktuksesta. Ainakin itse jouduin opiskelemaan marraskuunkaktuksen ja joulukaktuksen erottamista toisistaan, kun kukinta-aikakin voi näillä mennä päällekkäin.

Tässä suvussani kulkenut marraskuunkaktus

Löysin sitten ohjeen, että marraskuunkaktuksella on “väkäsiä” jaokkeiden reunoissa ja kukat ovat toispuoleisia. Joulukaktuksella ei ole ”väkäsiä” jaokkeiden reunoissa. Joku asiaan vihkiytynyt voisi varmasti antaa vielä parempia ohjeita näiden kahden erottamiseen toisistaan.

Marraskuunkaktuksen kukintaa

Nyt kun pihalle ei vielä pääse laittamaan sormia multaan niin onkin hyvä käydä läpi sisäkasvit ja tehdä tarpeelliset mullanvaihdot. Ja lannoitusta kannattaa aloitella myös, jos ei vielä ole aloittanut. Nekon merileväuute sopii hyvin niin sisä- kuin ulkokasveillekin juuriston ja kasvuston hoitamiseen. Lehtikaktustakin hellittiin mullanvaihdon ja uuden ruukun lisäksi merilevällä. Mullanvaihto operaatiota voi katsella tästä.

Nyt on aika tarkastaa miltä näyttää omat viherkasvit

Sitten löytyi ihana iso ruukku, johon piti jotain täytettä keksiä ja päätettiin hassutella ja kokeilla jotain vähän erikoisempaa kasviryhmää… Mitä siitä ajatuksesta syntyikään, niin sitä voi katsoa videolta 😊 Tässä vähän esimakua.

Operaatio ihana ruukku…

Lueskelin Nekon blogista vanhempiakin kirjoituksia ja Sarin kirjoituksessa maaliskuussa 2014 lumikellot jo kukkivat upeasti! Nyt kun katsoo ikkunasta ulos niin ei näy lumikelloja, lunta kylläkin….

Pelargonien ystäville löytyy Neko sivuilta paljon luettavaa. Sari on kirjoitellut pelargonien kasvatuksesta siemenestä lähtien ja seuraillut mitä taimille kuuluu. Lea kirjoitteli juuri pelargonien kevät asiaa. Näitä voi lueskella kevättä odotellessa!

Aurinkoisin terveisin Miia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *