Kesäkukkien väriloistoa

Kesää odotellessa on kevät sää ollut hyvinkin vaihteleva. Samana päivänä on saanut nauttia auringosta, sateesta, rännästä ja rakeistakin. Joku taisi sanoakin, että sää on kuin naisen mieli, yhtä vaihteleva…

Kesä on lyhyt ja siitä kannattaakin ottaa kaikki irti. Nyt kaikki purkit ja purnukat sekä vapaat kolot perennapenkeistä täyteen kesäkukkien hienoa väriloistoa!

Oranssia ja keltaista väriä saa vaikkapa samettikukasta, kääpiösamettikukasta, zinniasta, kehäkukasta ja tarhadaaliasta.

keltaiset ja oranssit kesäkukatKeltaisen ja oranssin sävyjä kehäkukassa, tarhadaaliassa, samettikukissa

Samettikukkaa ja kehäkukkaa voi myös laittaa kasvimaalle karkoittamaan tuholaisia. Kumppanuuskasveista ja sekaviljelystä on hyvää juttua esimerkiksi hyötykasviyhdistyksen sivuilla.

Kesäkukkia sinisen ystäville

sinisen sävyjä kesäkukissaMaariankello, lumihiutale, heliotrooppi ja päivänsini

Kesäkukkia vaaleanpunaisen ystäville

vaaleanpunaisen sävyjä kesäkukissaHortensia, pelargoni, zinnia ja petunia

Jos tietää olevansa “tuurikastelija”  (niin kuin minä…) kannattaa laittaa kuivahtamista kestävät kesäkukat, esimerkiksi pelargoni, huovinkukka, tulilatva, verbena, orvokki ja muratti.

Puolivarjoisalla paikalla menestyy melkeinpä kaikki kesäkukat. Oikein aurinkoiseen paikkaan voisi laittaa esimerkiksi tähtisilmän, pelargonin, samettikukan, verbenan, marketan ja kosmoskukan sekä tietysti huolehtia kastelusta. Varjoon perinteisesti karjalanneito, verenpisara, ahkeraliisa, muratti.

tähtisilmä kesäkukka Tähtisilmä nauttii auringosta

Lobelia on yksi suosikkejani, mutta se ei kestä kuivuutta ja useana vuotena lobelia onkin päässyt minulla kuivahtamaan ja siitä tämä kasvi kärsii heti. Kesäkukissakin kannattaa muuten vilkaista juuristoa, tämän lobelian juuristo on hyvässä kunnossa ja odotettavissa on kukintaa koko kesälle.

Lobelialla hyvä juuristo, hyvä kasvuHyvä juuristo on kesäkukallakin tärkeää

Kesäkukkien suhteen on hyvä muistaa lannoitus. Tarkoitushan on saada nauttia koko kesä kukkaloistosta ja sen takaamiseksi täytyy kukkia auttaa lannoituksella. Nekon tuotteista löytyy niin veteen sekoitettavia lannoitteita kuin mullankin sekaan laitettavia.

Vähemmän tunnetussa kesäkukassa, senetissä on upeita värejä ja se viihtyy parhaiten puolivarjossa tai auringossa, ei kuitenkaan ihan paahteessa. Kastelun suhteen senetti on kranttu, liika märkyys ei ole hyväksi, tasainen kosteus olisi paras.

senetissä on ihanan voimakkaat väritSenetin hehkuvat värit

Jos pitää voimakkaista tuoksuista niin ehdoton valinta on tuoksuheliotrooppi! Siinä on huumaavan ihana tuoksu joka houkuttaa myös perhosia. Heliotrooppi on hallan arka, joten keväällä saa olla tarkkana lämpötilojen kanssa. Syksyllä heliotroopin voi ottaa sisälle ja kokeilla talvettaa sitä viileässä ja valoisassa. Kannattaa tosin ottaa huomioon, että syötynä kasvi on ainakin jonkin verran myrkyllinen, joten syömään sitä ei kannata ruveta.

tuoksuheliotrooppi on oikea valinta tuoksuvien kesäkukkien ystävälleJPGTuoksua kaipaavalle tuoksuheliotrooppi

Miljoonakelloamppeli on monelle luotto valinta joka on kukassa koko kesän. Tasainen kastelu ja jatkuva lannoitus takaa hyvän ja kestävän kukinnan.

miljoonakelloamppeli on suosittu kesäkukkijaMiljoonakello, koko kesän kukkija

Jos kaipaa vähän korkeampaa kesäkukkaa niin kosmoskukka voisi olla siihen tarkoitukseen sopiva. Aurinkoinen paikka ja tasainen kastelu olisi tälle kasville mieleen.

kosmoskukka on värikäs kesän kukkijaKorkeutta ja väriä kosmoskukalla

Nautitaan kesästä ja kesäkukista! Kokeillaan reippaasti eri kasveja ja värejä.

Terveisin kesäkukista huumaantunut Miia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *