Popcornia keittiöpuutarhaan + arvonta!

Kasvatin tänä vuonna pääsiäisruohon mikropopcornpussin maissinjyvistä. Idea oli niin hauska, että halusin kokeilla onnistunko idättämään herkulliset voipopcornit! Itäminen onnistui, mutta ruoho oli parhaimmillaan vasta pääsiäisen jälkeen. Nyt päätin koulia pienet maissit kasvamaan omiin ruukkuihinsa ja toivon, että ne päätyisivät vielä tänä kesänä pihalle uuteen lavatarhaani!

Maissinjyvien kasvatus on yhtä helppoa kuin muidenkin pääsiäisruohojen. Astian pohjalle laitetaan kerros kosteaa multaa ja painellaan jyvät sitä vasten. Sitten sumutellaan jyviä vedellä ja peitetään kelmulla tai lautasella. Jyvien on hyvä pysyä lämpimässä ja kosteassa itämisen ajan. Itäminen tapahtui noin viikossa ja ruoho oli kauneimmillaan 2-3vk kuluttua.

Lasimaljassa ruoho on kaunis pääsiäisenä, mutta juurista tulee laakea matto ja pienten maissin alkujen irrottaminen piti tehdä varovaisesti jotta juuret eivät katkeaisi. Valitsin tanakat ja lyhyimmät alut kasvatukseen ja siirsin ne multaan.

Kasteluveteen sekoitan Nekon luonnonlannoiteliuosta, joka sopii hyvin syötäville kasveille ja on 100 % orgaaninen.

Maissinalut saavat nyt kasvaa sisällä odotellen lämpimimpiä ilmoja. Sitten siirrän ne uuteen pihaamme rakentuvaan keittiöpuutarhaan, joka toteutetaan lavatarhana. Lavatarhan perustamisesta kirjoittelen myöhemmin!

Onko sinulla haaveissa keittiöpuutarha? Kerro kommentteihin mitä herkkuja haluaisit kasvattaa tänä kesänä ja osallistut Nekon tuotepaketin arvontaan! Tuotepaketti sisältää: Neko Luonnonlannoite 6l sekä Neko luonnonlannoiteliuos 1l. Arvonnan voittajalle ilmoitetaan kommenteissa. Arvonta päättyy 15.5.

Onnea arvontaan ja ihanaa Vappua!

terveisin Pilvi

24 kommenttia artikkeliin ”Popcornia keittiöpuutarhaan + arvonta!”

 1. Ikkunalla kasvaa 20 kpl hyvää isoa kirsikkatomaatin alkua ja samettiruusut jo isoja.Perunat terasilla jo viisisenttisiä joten ei muuta kuin kesää odotellen.

 2. Olisi tarkoitus laittaa erilaisia yrttejä parvekkeelle. Kukkapenkki myös kaipaa jotain uutta.

 3. Meillä itää aasialaisia mausteyrttejä ja tarkoitus olisi hankkia parvekkeelle pensasmustikkapari!

 4. Kesäkurpitsan taimet on jo hyvällä alulla. Lisäksi laitan kasvamaan sileäkuorista avomaankurkkua, jota voi käyttää salaatteihin ja leivän päälle pitkin kesää. Kasvulavaan laitan salaattia, yrttejä, lehtikaalia ja mangoldia. Talvivalkosipulit on jo hyvällä alulla, olen kasvattanut niitä jo monta vuotta. Sipulipenkissä kasvaa ruohosipulia, ilmasipulia ja pillisipulia, joita käytän paljon ruuanlaitossa. Taimitarhalta käyn ostamassa valmiit tomaatin taimet

 5. On haaveissa keittiöpuutarha ja parvekkeelle ajattelin laittaa pienen kasvihuoneen jonne laittaisin tomaattia , persiljaa, tilliä, erillaisia yrttejä esim korianteria, minttua, meiramia, basilika on yksi ehdoton suosikkini.

 6. Esikasvatuksessa on kurkkua,tomaattia,kurpitsaa,chiliä ja paprikaa.Viime vuonna sato oli erinomainen ja samaa toivon nytkin tulevalle kesälle.

 7. Yrttejä, tomaatteja, kurkkua, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa ainakin täytyy kasvattaa ☺️
  Tomaatin taimet jo hyvässä kasvuvauhdissa.

 8. Paprikaa, tomaattia, kesäkurpitsaa. Sekä tietysti salaatteja ja yrttejä.

 9. Mulla on taas niiitä kerrottu vaaleanpunaisia petyyneitä kasvamassa.🌸🌸🌸
  Tomaattia ja melonia.
  Tavattoman kylmää vaan ollut-7 ja -5 ,paitsi tänä aamuna -1.

 10. Kyllä haaveissa, ja kasvattelenkin jotain kasveja ja kukkasia Kurkut pitäs kohta laittaa.

 11. Samettiruusut ja asterit ovat ikkunalaudalla itämässä. Koulimisvaiheessa pääsevät kasvihuneeseen. Kaikenlaisia yrttejä haluan kasvattaa keittiössä ja oppia käyttämän niitä monipuolisesti ruuanlaitossa. Tuoreet yrtit kun on ihan parhaita 🙂

 12. Yrtit on minun keittiöpuutarhan juttuja, nyt persilja ja herneenversot kun tällähetkellä työssäni suurin kulutus niillä.

  1. Onnea olet voittanut arvonnan:)! Lähetän sinulle vielä sähköpostia, jotta voimme lähettää sinulle luonnonlannoitepaketin! terveisin Pilvi

 13. haluan kasvattaa kurkkua,kesäkurpitsaa ,tomaattia chiliä,melonia ,tilliä ,persiljaa,pottuja ,naurista ja vaikka mitä 🙂

 14. Ennen kaikkea yrttejä, persiljaa, basilikaa, herneenversoja. Aivan ihania ruoanlaitossa, koristeena.

 15. Aion laittaa parvekkeelle pienen kasvihuoneen johon laitan kasvamaan tomaatteja, basilikaa, persiljaa, minttua , oregaanoa, ruohosipulia.

 16. Aion laittaa parvekkeelle pienen kasvihuoneen johon laitan kasvamaan tomaatteja, basilikaa, persiljaa, minttua , oregaanoa, ruohosipulia.

 17. Basilikaa ,tomaattia ,kurpitsaa.Kaikkea hyvää syötävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.