Puutarhaterapiaa avoimissa puutarhoissa

Lea suunnisti avoimiin puutarhoihin Hyvinkään suunnalla, minä kävin  ottamassa puutarhaterapiaa Lahden suunnalla Villähteellä Marjo Nevavuon vihreässä puutarhassa. Puutarhassa oli niin paljon katseltavaa, että aikaa olisi saanut menemään helposti koko päivän!

Avoimet puutarhat Marjo Nevavuon vihreä puutarha

Puutarhan polut johdattelivat katsojat puiden ja pensaiden paljouteen. Hevoskastanja, katsura, sateenkaarijalava, syyskimikki, kanadanhemlokki, ruusuja, angervoja, hedelmäpuita, kesäkukkia, vihanneksia ja vaikka mitä. Lajien ja lajikkeiden kirjo oli hengästyttävä!

Perennoja oli paljon ja suosikkini oli sininen jalokurjenpolvi. Aivan ihanan värinen! Myös alppipiikkiputki kuuluu suosikkeihini.

Ideoita omaan pihaan saa kun kiertelee katselemassa muiden oivalluksia ja samalla näkee kasvien kasvutapoja ihan oikeasti. Sopivaa köynnöstä jos mietti niin Nevavuon puutarha antoi siihen paljon ideoita. Kiinanlaikkuköynnös on kirjavine lehtineen kyllä kaunis.

Kiinanlaikkuköynnös

Tässä puutarhassa sai silmäniloa, mutta myös syötäviä kasveja kasvatettiin lavoissa, ruukuissa ja amppeleissa. Terassilla aamukahvia juodessa voi samalla napsia mansikoita amppeleista!

Puutarhassa käyskentelyn lomassa sai istahtaa keinussa, terassilla, paviljongissa tai leikkimökin suojissa. Vesiaihe rauhoittaa mieltä. Pölyttäjiäkään ei oltu unohdettu, suojaa pörriäisille tarjosi hyönteishotellit.

Kesäkukat, puut, pensaat ja perennat muodostivat upean kokonaisuuden. Osaan kasveista oli laitettu nimet esille ja puutarhan omistajilta sai kysyä jos ei tullut nimi mieleen jostain kasvista. Puutarhan työkaluillekin oli varattu oma paikkansa.

On hienoa päästä kurkistamaan puutarhoihin, joita on intohimolla tehty. Ei voi kuin ihailla ja kiittää kaikkia jotka avaavat puutarhansa myös muille!

Terveisin puutarhoista hurmaantunut Miia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *