Nurmikon syyslannoitukseen Merilevärouhetta

Etenkin siirtonurmikot kaipaavat syyslannoitetta, koska nurmikko kasvaa voimakkaasti pakkasiin asti. Merilevärouhe sopii mainiosti syyslannoitteeksi, kunhan sen levittää viimeistään elokuussa.

Merilevä sisältää paljon erilaisia hivenravinteita, jotka edistävät kasvien talvehtimista. Tutkitusti merilevä myös vahvistaa kasvien juuristoa, ja vahva juuristo takaa paremman talvehtimisen. Merilevä parantaa myös maan pieneliötoimintaa.

0 Neko, Merilevärouhe syyslannoitteena, muumiotautiset omenat pois

Siirtonurmikolta kannattaa kerätä kaikki omenat ja muut isot roskat pois, sillä nurmikko kellastuu niiden alta. Kuvan muumiotautiset on hyvä kerätä senkin takia, että muumiotauti ei leviäisi enempää omenapuihin. Kappas, oikeassa reunassa näkyy rikkaruoho! Se pitääkin kitkeä heti pois, muuten siirtonurmikko muuttaa nopeasti kukkivaksi nurmikoksi.

0 Neko, Merilevärouhe syyslannoitteena, nurmikon leikkaaminen

Nurmikkoa leikataan normaalisti talven tuloon asti, eli niin kauan kun se kasvaa. Jos heinä jää liian pitkäksi, siihen voi iskeä tauteja talvella. Tämä nurmikko kaipaisi jo ruohonleikkuria 🙂

0 Neko, Merilevärouhe syyslannoitteena, kukkiva nurmikko hyötyy myös

Tässä kuva vanhan pihan kukkivasta nurmikosta. Tällaisen monilajisen nurmikon hoito on paljon rennompaa. Maan pieneliötoiminnasta kannattaa kuitenkin huolehtia, jotta nurmikon kasvit kestävät kuivuutta… ja jotta siilille on ruoaksi matoja 🙂

Terveisin Sari

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *