Terveisiä Lepaan 2019 messuilta

Lepaan messuja sää suosi ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Moni tuli kertomaan kokemuksiaan Nekon lannoitteista ja kyselemään uutuuksista sekä miten juuri nyt voi puutarhaansa lannoittaa. Syyslannoituksesta on kertonut Sari Nekon blogissa. Lisää tietoa ja ohjeita syyslannoitukseen voi lukea täältä. Parasta mesuilla onkin, kun pääsee juttelemaan ihmisten kanssa, kiitos siitä!

Syyslannoitusta mietittiin Lepaalla

Nekon kasviravinne ja merileväuute oli monelle tuttuja. Luomukosmetiikan ihania tuoksuja löytyy ruusu- ja kehäkukkavoiteista.

Pyörähara on mainio väline rikkaruohojen torjuntaan niin hiekkakäytäviltä kuin kasvimaaltakin. Pyörähara onkin ilahduttavan monen kaupungin / kunnan ja seurakunnan käytössä. Haran käytöstä kasvimaalla kokemuksia on jakanut Lea Nekon blogissa.

Sarvitraktoria eli kaksipyörätraktoria ja siihen saatavia lisälaitteita käy myös moni messuilla ihmettelemässä. Lisälaitteisiin ja koneen toimintaan tarkemmin voi tutustua Nekon sivuilla.

Lepaallahan riittäisi näkemistä moneksi päiväksi niin koneissa, kasveissa kuin ympäristössäkin.

Itsekin kerkesin vähän messualuetta kierrellä ja kuviin tallentui tällaista

Hyönteishotellien tekoon voi ideoida kainenlaista materiaalia!

Vihannesten taimitunnistusta

Erityisesti tähän pelargoniin ihastuin, mahtava väri 🙂

LUKEn osastolla oli tärkeää tietoa miten haitalliset vieraslajit voivat levitä vaikka vain matkamuistoksi tuodun kasvin mukana. Osastolla pääsi myös vertailemaan aasian- ja kiinanrunkojäärän eroja.

Hortoilupisteellä (Horta 2020) pääsi tutustumaan erilaisiin yrtteihin ja villivihanneksiin sekä niistä tehtyihin tuotteisiin. Vastoja (vai onko se vihta…) oli tehty perinteisen koivun lisäksi tammesta, vaahterasta ja monesta muustakin lehtipuusta. Hortoilusta kiinnostuneet merkkaavat kalenteriin 22-23.5.2020, silloin Lahdessa hortoillaan Messilän maisemissa.

Upeita esimerkkejä kärhöjen kukista

Lepaan tunnelmat on täynnä väriä ja perhosen keveyttä

 

Nähdään taas ensi vuonna Lepaalla!

Toivottaa Miia ja Lea

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *