Keväinen kukkakimppu ja asetelma

Olin pitkästä aikaa kukkakurssilla ja olipa mukava päästä pipertämään kaikenlaista! Monissa kansalaisopistoissa järjestetään kukkakursseja ja teemat voi olla vaikka vuodenajan mukaan. Nyt olin keväisellä kukkasidontakurssilla ja näin pääsiäisen alla oli tietysti mukana pääsiäisen ajatusta. Kukkakurssilla ohjeet ja materiaalit tulee opettajalta, joten osallistua voi vaikka kokemusta ei olisikaan.

Tässä pikaohjeet muutamaan työhön mitä kurssilla tein ja mitkä voisi ihan kotonakin toteuttaa.

Ennen aloitusta on hyvä suojata pöytä vaikkapa jätesäkillä jonka päällä on sanomalehteä. Työn tohinassa ei sitten haittaa vaikka kukat olisi kosteita ja on sitten helppo siivota.

Kimppu valmispohjaan

Kukkakimpun teko valmispohjaan

  1. Valmis kimppupohjaan on helppo tehdä muodossaan pysyvä kimppu.
  2. Tässä kimppupohjan reunat maalattiin kasvien värjäykseen tarkoitetulla spray maalilla
  3. Työhön käytettiin 15 tulppaania ja leikkovihreäksi salalia
  4. Kimppupohjaakin käytettäessä ajatus on, että kimppu tehtäisiin spiraalin malliin eli kukkien varret menee kaikki samaan suuntaan kiertäen oikealle

Kukkakimppuihin solmun sitominen

5. Kimppupohjaan laitetaan oman taiteellisen silmän mukaan vuorotellen salalia ja tulppaania. Tulppaani venähtää nopeasti päästessään veteen ja lämpimään ja se täytyy ottaa huomioon jo kimppua tehdessä. Teko vaiheessa tulppaani kannattaa laittaa vain vähän korkeammalle kuin kimppupohjan reuna. Parissa päivässä se on jo venähtänyt useita senttiä pidemmäksi ja tulee paremmin esiin kimpusta.

6. Solmi kimppu kiinni. Kukkakauppiaan solmu tehdään niin, että tehdään kaksi solmua peräkkäin ja vasta sitten kiristetään solmu kireäksi. Päälle vielä yksi solmu ja kyllä pysyy!

Tuloksena keväinen tulppaanikimppuTuloksena keväinen kukkakimppu

Tulppaani viihtyy ja säilyy viileässä pidempään. Valmis kukkapohjaa voi käyttää useita kertoja uudestaan, joten se kannattaa säilyttää tulevaisuuden varalle.

Tutustu leikkokukkien hoito-ohjeisiin ja leikkovirkisteeseen Nekon sivuilla.

Märkäsieni asetelma

Koristeita voi tehdä oman maun mukaan, mutta tässä vähän pääsiäisen ajatusta mukana

asetelman tekoa kukkasista

1. Märkäsieni. Laita märkäsieni altaaseen / ämpäriin jossa on vettä. Jätä sieni kellumaan veden pinnalle, älä paina. Anna sienen imeä rauhassa itseensä vettä, sieni painuu itsekseen veden alle imiessään vettä. Laita sieni astiaan, pyöristä kulmia veitsellä leikaten.

2. Kierrä vihreätä sisalia peittämään sienen alaosaa, jätä sienen keskiosa paljaaksi.

3. Työnnä lyhyeksi leikattua morsiusharsoa sienen alaosaan ja noin puoleen väliin sientä

4. Lisää orapihlajan lyhyeksi leikattuja oksia astian ja morsiusharson väliin. Ajatus orjantappura kruunusta… Lisää kolme neilikkaa ja kaksi maalattua munaa asetelman keskelle.

märkäsieni kukka-asetelma valmiina Lisänä voi laittaa höyheniä tai muita pääsiäiskoristeita

Aurinkoista pääsiäistä ja kevään odotusta!

Terveisin Miia

 

Yksi ajatus koskien aihetta “Keväinen kukkakimppu ja asetelma”

  1. Hei,
    Kevätjuhliin astia-asetelmia. Voisikohan muovisista pakkauksista jääviä astioita hyödyntää tässä, sehän katoaa somasti kukkien kätköihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *