NEKO KASVATTAA ONNEA
   Koti      Neko Garden Mehupuristin & Rouhija

NEKO GARDEN Mehupuristin & Rouhija


Tuoremehua puutarhan sadosta!

Mehupuristimella saat isommatkin määrät hedelmiä ja marjoja hetkessä terveelliseksi tuoremehuksi. Loppukesän mehutalkoot on hauska tapa viettää aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Samalla tallentuvat energiat talven varalle!
Omenamehuun käytetään kovia, hieman raakoja omenia. Parhas mehu saadaan syksy- ja talviomenista eri lajikkeita sekoittamalla. Tuoremehua voi tehdä myös marjoista
(mansikka, viinimarjat, aronia) ja vihanneksista (porkkana, punajuuri). Mehustettavat omenat pestään ja pilaantuneet kohdat otetaan pois. Kahdesta sankollisesta omenia tulee n. 5 litraa mehua. Mehu säilyy sellaisenaan jääkaapissa 2-3 päivää. Mehun voi myös pastöroida; kuumennus 80 asteessa n.10 min. ajan, pullotus piripintaan pestyihin, kuumennettuihin pulloihin, jotka suljetaan kiehuvassa vedessä käytetyillä puhtailla kumitulpilla. Säilytys viileässä. Helpoin säilytystapa on pakastaa mehu muovirasioihin tai pieniin kanistereihin.


Mehupuristimen osat

1.) Metallinen rouhijalaite, kahva+telat 2.) Puinen säiliöosa 3.) Rautapaino 4.) Kankainen suodatinpussi.


KÄYTTÖOHJE:

Mehupuristin asetetaan tasaiselle alustalle. Tarvittaessa laite voidaan kiinnittää ruuveilla paikoilleen. Kankainen suodatinpussi asetellaan puristimen puuosaan, rouhija nostetaan puuosan päälle ja huuhdellut hedelmät/marjat kaadetaan rouhijaan. Kahvaa pyörittämällä raaka-aine puristuu telojen väliin, murskaantuu ja putoaa puuosassa olevaan suodatin-pussiin. Rouhija nostetaan sivuun, suodatinpussi suljetaan ja asetetaan paino pussin päälle. Puristinosa ruuvataan paikoilleen ja mehun puristaminen aloitetaan kahvaa kiertämällä. Mehu valuu kaukalon kautta laitteen alle asetettuun astiaan. Marjat puristetaan rouhimatta suodatinpussin kautta mehuksi. Käytön jälkeen laite pestään lämpimällä ja miedolla pesuainevedellä, huuhdellaan ja annetaan kuivahtaa. Säilytys kuivassa, ilmavassa paikassa. 
 
Oy Neko Ab | Kiiliäinen 12 | Hämeenlinna | p. 03 616 2167 | neko(at)neko.fi
Muokattu 18.1.2016 | Hattulan tietokonepalvelu